Iberico Pluma med bagt græskar, violette gulerødder og grønkål
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pluma krydres med salt og peber. De to fed hvidløg knuses og masseres ind i kødet. Kødet grilles over direkte varme i 3-4 minutter på hver side eller på en grillpande. Lad kødet hvile i 5 minutter på et spækbræt inden udskæring, så opnår du et mere saftigt stykke kød.
Hokkaido skæres i både, hvorefter kerner og indmad skrabes ud. Græskarbådene grilles ved indirekte varme i 35 minutter. Med sit faste orangegule kød og sin milde smag gør hokkaido sig godt på grillen. Med en ske skrabes kødet ud af skrællen. Den violette gulerod skrælles og snittes i tynde skiver på et råkostjern/mandolinjern. Grønkålen plukkes i mundrette buketter og blancheres i kogende vand, smages til med salt og peber og lidt olivenolie. Grønkål og gulerod vendes sammen.
Server med en rustik kartoffelmos.