Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Svinekød - Iberico Pluma
500 g
Hokkaido
½ stk.
Violet gulerod
1 stk.
Frisk grønkål
200 g
Olivenolie
2 dl
Fed hvidløg
2 stk.
Salt
Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Pluma krydres med salt og peber. De to fed hvidløg knuses og masseres ind i kødet. Kødet grilles over direkte varme i 3-4 minutter på hver side eller på en grillpande. Lad kødet hvile i 5 minutter på et spækbræt inden udskæring, så opnår du et mere saftigt stykke kød.

Hokkaido skæres i både, hvorefter kerner og indmad skrabes ud. Græskarbådene grilles ved indirekte varme i 35 minutter.  Med sit faste orangegule kød og sin milde smag gør hokkaido sig godt på grillen. Med en ske skrabes kødet ud af skrællen. Den violette gulerod skrælles og snittes i tynde skiver på et råkostjern/mandolinjern. Grønkålen plukkes i mundrette buketter og blancheres i kogende vand, smages til med salt og peber og lidt olivenolie. Grønkål og gulerod vendes sammen.

Server med en rustik kartoffelmos.